torsdag den 1. september 2011

Blommer

Blommetid......

hvad pokker skal man gøre med alle de fantastiske Victoria-blommer vores træ bære lige nu???


15 kg er kommet i fryseren til brug i Smooties og til at lave marmelade af i vintermånederne.

I min lille bod ved vejen bliver der solgt 1 kg for en 10-er og de bliver solgt!!

Forleden dag kogte jeg blommesaft med vanille i saftkogeren, ca 8 kg blev til 5 liter saft!!


Og så idag plukkede jeg 3 kg blommer til marmelade!!



Marmelade med mandler

Ingredienser
3 kg blommer
1,5 kg Dansukker Syltesukker
4 kanelstænger
8 stjerneanis
400 g mandler

Jeg brugte 3 kg blommer, som jeg skoldede og flåede!!

Mandlerne blev smuttede og hakket meget groft.


Blommer, stjerneanis og kanel kommes i gryden og koges i 10 minutter
Rør jævnligt i det!!
Tilsæt sukker og mandler og lad det koge et par minutter.


Uh....det dufter godt!!

Jeg skoldede en hel masse glas og marmeladen blev hældt på!!


Ser det ikke dejligt ud!!

Mon jeg kan nå at lave mere med de sidste blommer??
Har I nogle gode ideer???

3 kommentarer:

  1. Ja det er jo nok lidt længe at gemme dem til 22 oktober, ellers ville jeg gerne købe nogen af dig, vi har nemlig ikke blommer i haven, endnu.

    Hvad med Råsyltede blommer ?

    Randi

    SvarSlet
  2. Jeg har ikke prøvet at råsylte blommer, det bliver måske til næste år eller nogle af blommerne i fryseren!! Træet er tømt for blommer, alle er blevet brugt eller solgt i min lille bod!Du må komme forbi næste år og hente en sæk!!

    SvarSlet
  3. Hej, din blomme mandel marmelade ser meget lækker ud, jeg tænkte at du kan lave både blomme chatny (indisk), mynte blomme dipping sauce med tamarind eller friske tomater og tørrer blommer i snor. Desuden blomme kage :)). Go' fornøjelse.
    En gang må jeg kører forbi og købe dine lækre blommer, min kæreste elsker dem!

    SvarSlet