onsdag den 6. april 2011

Bruxelles



Den 1. april gik turen til Bruxelles....vi skulle ned og smage på øl!!
Vi var 3 par, der tog afsted. Susanne var den store rejseleder, der fandt fly og hotel.
Vi fløj derned med Bruxelles airline, flypriserne var 819 kr tur/retur. Billetterne blev booked igennem 
Hotellet var et lille , billigt, men Ok sted, der hed Hotel Barry. Det kostede 1075 kr for os begge 2 for 2 nætter. Der var morgenmad med i prisen...ikke spændende, men det var mad!!
Hotellet var booked gennem

Vi ankom sent fredag aften og tog en taxa fra lufthavnen...en stor vogn og vi betalte 48 euro for turen!! 
På hjemturen fandt vi ud af, at der var 5 minutters gang til Gare de Midi, hvor toget kørte direkte til lufthaven på 20 minutter for lidt over 6 euro pr. mand.

Vi tog ud og spiste aftensmad og fik os en øl på en bar og så var det hjem i seng!!

Lørdag blev vi enige om at vi skulle prøve at gå "Tegneserieruten"...en rute, hvor man kommer forbi gavle, hvor der er malet tegneseriefigurer!!





  






Især billedet til venstre er sjovt!!











Der var langt mellem billederne og vi mistede lidt interessen!!
Èn af de ting man skal se, når man er i Bruxelles er Grand Place.
En fantastisk plads med meget flotte bygninger!!




                                                                            
Det er fantastiske flotte huse med rigtig mange detaljer!!


I Bruxelles er der også et tegneseriemuseum, vi kiggede i hallen, men gik ikke ind, da interessen ikke rakte!! Men et billede af Tintin måtte jeg tage!!


Uden mad og drikke duer helten ikke, og nu var vi jo taget til Bruxelles for at smage på øllet, så det blev til til nogle stykker!! Jeg er mest til den mørke type, så det blev den der blev smagt mest på!!
 

                 
 De smagte alle godt, men de bedste var nu Grimbergen og Ciney!!

Når  man kommer til Bruxelles må man besøge værtshuset "A la mort subite"....et værtshus, der har stået, som det står idag fra 1928!! Historien er, at bankfolk kom på værtshuset, der dengang hed "La cour Royale" for at spise frokost. Man spillede et spil med en skivespil der hed "421". Inden man skulle tilbage på pinden, spillede man et hurtigt sidste spil, hvor den der tabte blev kaldt "Mort Subite". Da dette navn efterhånden blev brugt, valgte man at skifte navn!! I dag ejes værtshuset af 4. generation af familien Vossen.


På "A la mort Subite" har de også deres egen øl, som er en meget sprudlende øl med champagneprop "Gueuze".


Det er også nødvendigt at besøge den meget hyggelige "RUE DE BOUCHERS", hvor restauranterne ligger side om side!! Nationalspisen i Bruxelles er muslinger og fist, så det er det der er rigtig meget af på spisekortet og det er rigtig godt!!
Vi spiste på 3 forskellige restauranter og maden var meget lækker alle 3 steder, men alligevel må jeg nok fremhæve en meget stor restaurant, som var helt speciel lækker, “Restaurant chez Léon”

















Det er utrolig lækker mad og til rimelige priser!!




                                    

Seværdigheder som man skal se i Bruxelles er Manneken Pis, en meget lille tissende fyr, som man skal se, men sæt ikke forventningerne højt!!
Men når man har set ham, bliver man også nødt til at se Janniken Pis, en lige så lille tissende pige, meget godt gemt væk, af en lille blind sidevej til Rue de Boucher !!

Der er mange andre ting at se på i Bruxelles....vi valgte at slappe af og ikke tage museer, til gengæld er der sjove og flotte huse og mange ting at kigge på, når man vandre i byens gader!!
 

                                       



















Søndag var der loppemarked på en plads i byen og det var jo en nødvendighed at komme dér!! Det lignede jo alle andre loppemarkeder, men sjovt at gå og rode i alligevel!!

              
Der var rigtig mange mærkelige og ikke særlig kønne ting, efter min smag!! Hvem kunne tænke sig er lyserødt/marmorfarvet kaffestel!!




Og sidst men ikke mindst var der også andre vægmalerier/grafetti på gavlene i byen, nogen mere sjove end kønne!!



Det var en rigtig dejlig weekend, som gerne skulle gentages!!
Og jeg vil klart anbefale Bruxelles som en storby, der skal besøges!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar