fredag den 29. april 2011

Forårsmad

Så kom foråret og nu er det slut med ovnbagte rodfrugter og gamle kartofler....ihvertfald til dette måltid!!
Dog er der mange løg tilbage, især rødløg, så en god løgsuppe skulle være forret!!
Jeg fandt en rigtig god opskrift fra Jamie Oliver.

Engelsk løgsuppe

En god klat smør
olivenolie
En håndfuld friske salvieblade eller tørret salvie.
6 fed hvidløg, pillet og knust
5 rødløg, skåret i tynde skiver
3 kepaløg, skåret i skiver
500 g porrer, skyllet og skåret i skiver
salt og friskkværnet peber
2 liter oksekødsfond
Lidt tørt brød
ost
Worchestershire-sauce










Kom smør og en god skvæt olie i en god gryde sammen med Salvieblade
Rør rundt og tilsæt løg og porrer, krydder med salt og peber.
Kom et låg på, som ikke slutter helt tæt og lad grøntsagerne stege ved lav varme i 45 minutter, uden det tager for meget farve.
Rør i gryden af og til så det ikke sætter sig fast.
Derefter tilsættes fonden og suppen småkoger i yderligere 15 minutter.
Rist brød og drys med ost.......
Suppen hældes op i serveringsskåle og så an man lægge brødet op i suppen og give tallerkener nogle minutter i ovnen til osten har taget farve!!
Næste gang vil jeg bare riste brødet med osten og serverer ved siden af!!

Og så skulle vi have salater!!

Grøn salat!!




Denne kan jo variere i det uendelige, men jeg holder meget af det friske, så som I kan se på billedet er der brugt

Et lille romaine-salat
Agurk
Forårsløg
Slikærter
Asparges
Grønne druer
og Blåbær

Alt bliver skåret ud i små stykker og blandet godt sammen!!
Der kan laves en olie/eddike-dressing til, men jeg kan nu bedst lide den uden noget på!!


Og så skulle vi også have en vandmelon-salat

Vandmelonsalat


1/2 vandmelon, lille
 1-2 rødløg alt efter størrelse
1 stor håndfuld bredbladet persille hakket groft.
125 g feta, 
en lille smule olivenolie
 saften af 1/2 citron
 salt og friskkværnet peber


Skær vandmelonen ud i mundrette størrelser. 
Hak løget i papirtynde skiver og bræk feta’en af i mindre stykker og fordel over vandmelonen.
Fordel den grofthakkede persille over salaten, dryp en lille smule olivenolie over salaten, drys med 
sumak, salt og peber. Vend salaten lidt sjusket, lad den trække i et kvarter og server.

Vi skulle også have en dessert og da der stadig er mange solbær i fryseren skulle det være en kage med disse i .

Solbær/havre snitte

200 g havregryn
130 g hvedemel
160 g rørsukker
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
revet skal af en citron
160 g smør

Fyld
300 g solbær
1 spsk citronsaft
125 g rørsukker
1 spsk maizena

Bland de tørre ingredienser og tilsæt den fintrevne citron.
Smelt smørret og rør det i melet.
Tryk halvdelen af dejen fast i en lille bradepande beklædt med bagepapir og forbag bunden i 12 minutter ved 175 grader.

Bland solbærene med citronsaft, sukker og maizena og fordel det på den forbagte bund.
Derefter fordeles resten af dejen over bærene og bages i 30 minutter.
Lad den køle af i bradepanden, hvorefter den skæres ud i snitter.

Jeg serverer den med græsk yoghurt rørt med vanielle, men creme fraiche og flødeskum kan også sagtens bruges!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar